Nieuwsberichten

Als je eens een keertje een andere whisky wil proeven kan ik mogelijk samples leveren.

 

Wil je met familie of vrienden eens een whiskyproeverij meemaken zonder zakelijk belang. Neem contact op!

Zoeken

Contact

Rovin

Chieftain's (Ian Macleod Distillers)

Chieftains

Al sinds 1936 hebben de Ian Macleod distillers een grote verzameling kwalitatief hoogwaardige whiskyvaten verzameld van diverse distilleerderijen. Daarbij zitten en zaten extreem zeldzame  exemplaren, soms van inmiddels gesloten of stilgelegde distilleerderijen. Het motto van Chieftain's is dat elke whisky bestemd zou moeten zijn voor een koning. Chieftain betekent dan ook leider in de Keltische cultuur.

Chieftain's richt zich op de markt van liefhebbers, verzamelaars en kenners van whisky's. Met een Chieftain's whisky heb je altijd iets bijzonders in je handen. Elke fles is voorzien van informatie over de botteling en destillatie, vatnummers, het aantal flessen en de handtekening van de "Rare Malt Manager" van Chieftain's.
In het voor- en najaar brengt Chieftain's nieuwe kleine hoeveelheden whisky op de markt. De whisky komt van verschillende distilleerderijen, uit verschillende jaartallen, met verschillende rijpingen op verschillend houtsoorten en met verschillende alcoholpercentages.
De stijl van de fles is afgeleid van flessen uit 1900, waarbij de nek van de fles doet denken aan de nek van een potstill.

Alle whisky van Chieftain's is niet met kou gefilterd, om zoveel mogelijk de smaak te handhaven. Met koudefiltering worden nog vaste bestanddelen uit de whisky gefilterd. Dat kan de smaak beïnvloeden. Nadeel is wel dat de whisky onder bepaalde omstandigheden wat vlokkerig kan worden. (bijvoorbeeld door het toevoegen van water). Ook worden de Chieftain's whisky's niet gekleurd. De kleur komt door de taninnes van de vaten.

Het moment van bottelen wordt bepaald door zeer kritische "Malt Managers", die bepaald hebben wanneer de whisky op het hoogtepunt is. Belangrijk wordt gevonden dat de whisky het oorspronkelijke karakter van de distilleerderij niet nmag verbloemen. De door Chieftain's op de markt gebrachte whisky's kunnen tot wel 50 jaar oud zijn.

linkedin Facebook youtube twitter

Alle rechten voorbehouden