Nieuwsberichten

Als je eens een keertje een andere whisky wil proeven kan ik mogelijk samples leveren.

 

Wil je met familie of vrienden eens een whiskyproeverij meemaken zonder zakelijk belang. Neem contact op!

Zoeken

Contact

Rovin

Signatory Vintage

Signatory Vintage

Het bedrijf werd opgericht in 1998 door Andrew Symington. Het is een familiebedrijf. De andere volledig onafhankelijke bottelaars zijn: Gordon & MacPhail en Wm. Cadenhead.
De naam van Signatory Vintage is bedacht omdat aanvankelijk de bedoeling was dat de flessen die uit één vat, waar Signatory Vintage bekend van is, voor een beroemd iemand zou zijn, die dit dan zou ondertekenen op het etiket. Het eerste vat dat was gebotteld was een vat uit 1968 "Glenlivet", waarvan de flessen al lang waren verkocht, voordat ze een beroemd persoon kon vinden.
Tot april 1992, toen ze verhuisden naar hun huidige pand in Newhaven (Edinburgh), waren ze gevestigd in een douane-depot in Leith. Leith was ooit een bekende haven voor het importeren van wijn uit Frankrijk. Aangezien deze industrie afnam, hebben vele whiskybedrijven de oude wijnmagazijnen voor opslagdoeleinden voor vaten gebruikt. In de afgelopen jaren zijn bedrijven hier weer vertrokken naar het westen van Edinburgh, omdat de vervoersverbindingen zijn beter. Het pand in Newhaven is ook een stuk groter. Hier kregen ze een licentie om hun eigen producten te gaan voeren. Ze maakten een kleine bottellijn op, in de eerste plaats gericht op het bottelen van enkele vaten. Hoewel het feitelijke bottelen van whisky semi-automatisch is, is er nogal wat handwerk nodig vanwege de etikettering en verpakking van de flessen. Op de etiketten staan vatindicaties, data van productie en het op fles brengen van de whisky om de exclusiviteit van de bottelingen te benadrukken. Bovendien wordt elke fles afzonderlijk handgenummerd.
Het onderscheid dat Signatory maakt met de feitelijke labels is dat ze andere leeftijden en alcoholsterkte hanteren. De meerderheid van de bottelingen komen slechts uit enkele vaten, wat de malt whisky liefhebber de mogelijkheid biedt, om de subtiele verschillen die optreden bij elk verschillend vat te kunnen proeven. Ook brengen ze whisky op de markt van reeds gesloten distilleerderijen. 
Signatory Vintage is sinds 22 juli 2002 ook de eigenaar van de kleinste distilleerderij van Schotland: Edradour.

linkedin Facebook youtube twitter

Alle rechten voorbehouden