Nieuwsberichten

Als je eens een keertje een andere whisky wil proeven kan ik mogelijk samples leveren.

 

Wil je met familie of vrienden eens een whiskyproeverij meemaken zonder zakelijk belang. Neem contact op!

Zoeken

Contact

Rovin

Dingle Distillery Ierland

DingleDe Dingle Whiskey Distillery is gemaakt en bedacht door drie onafhankelijke geesten: Oliver Hughes; Liam LaHart en Peter Mosley. Oliver, Liam en Peter zijn de mensen achter Porterhouse Brewing Company; een van de pioniers van het ambachtelijk brouwen in Ierland in 1996. Ambachtelijk bier in Ierland maken in het midden van de jaren negentig sprak de massa niet aan. Het idee was radicaal voor sommigen, gewoon gek voor de rest. De toen jeugdige Oliver, Liam en Peter hadden liefde voor bier gezien. Naarmate hun smaakpapillen meer en meer werden ervaren met de smaak van de natuurlijke ingrediënten van de aarde, ging de aandacht naar whiskey. Dit btacht de drie jongens op een ander idee; een ambachtelijke distilleerderij. Zou het kunnen werken? Distillatie in Ierland werd gecontroleerd door drie grote merken. Hoe zou een kleine, onafhankelijke distilleerderij in de mix passen? In 1996 hadden Oliver en Liam de moed om de uitdaging met de grote jongens aan te gaan; om iets anders te doen.  

De Dingle Whisky-distilleerderij is ontstaan ​​in de koude winter van 2012. Ierland klom uit de grootste recessie sinds heugenis. Hoewel velen er niet van op de hoogte waren, vond het belangrijkste evenement in de Ierse whisky-industrie in decennia plaats in een loods in de stad Dingle, Co. Kerry. Onder getuigenis van enkelen, werden de eerste Dingle Whiskyvaten gevuld op 18 december 2012. Drie jaar en een dag later op 19 december 2015 werd één vat, vat nr. 2 vrijgegeven. Onze whisky was geboren. Onze distilleerderij was klaar.

We hebben altijd kwaliteit boven kwantiteit gesteld.. We hebben nooit interesse getoond om enorme hoeveelheden flauwe whisky te distilleren. We begrijpen en respecteren dat concept, maat dat was gewoon niet voor ons! We zijn niet gepassioneerd door flauw spul.. We zijn enorm gepassioneerd door smakelijke, goed gemaakte 'new make spirit'.

Om de smaken die we in onze whiskey willen bereiken, gebruiken we drie onderscheidende, handgemaakte koperen pot stills om iets te scheppem waarvan we denken dat het de ultieme Ierse whisky is. Hun onderscheidende ontwerp, met een kookbal, moedigt reflux aan en is in balans met de zachtheid en zuiverheid van onze geest. We gebruiken nog een kleine zwanenhalsketel om het gewenste effect op onze bekroonde Gin en Vodka te bereiken. Nogmaals, we lijken voorop te lopen in een kleine revolutie in die zin dat de Dingle Whiskey Distillery de eerste is van wat - en we hopen het zeker te zijn - ambachtelijke distilleerderijen op het hele eiland Ierland zal zijn. De toekomst van de Ierse Whiskey-industrie ziet er rooskleurig uit en we zijn er trots op de eerste te zijn die de ban heeft doorbroken. Dat dit nog lang mag duren!

De Dingle Whiskey Distillery is een onafhankelijk familiebedrijf, mede dankzij ons Founding Fathers-programma (Crowdfunding). Toen de Dingle Whiskey Distillery werd opgericht, werden 500 vaten ter beschikking gesteld aan whiskyliefhebbers, investeerders en kenners. Degenen die ervoor hebben gekozen om in een vat te investeren, staan ​​bekend als Founding Fathers of the Dingle Whiskey Distillery. Elk van deze vaten is individueel, beschilderd met de naam van de grondlegger, vuldatum en vatnummer. Founding Fathers hadden de optie om hun whisky te laten rijpen in wat voor hout dan ook - port, sherry, madeira of bourbon, of wat ze ook wilden. Nu de geest volwassen is geworden, heeft elke belegger de optie om zijn whisky te bottelen, te laten rijpen zolang hij wil, of zijn vat terug te verkopen aan de distilleerderij. Elk vat wordt zoals vereist gerijpt in Dingle en wordt alleen gebotteld als de eigenaar besluit dit te doen. Komt de botteltijd, wanneer dat ook is,dan wordt elke fles genummerd en krijgt het de naam van de eigenaar. Als een Founding Father besluit zijn whisky te bottelen, wordt hij gebotteld in een Dingle Whiskey-fles met een eenmalig Dingle Founding Fathers-label. Onze Cask Strength-release-volume van 500 flessen per batch is een subtiele knipoog naar onze 500 Founding Fathers.

linkedin Facebook youtube twitter

Alle rechten voorbehouden