Royal Brackla 12 jrs(15-11-2016) (76)
Mooie zachtzoete whisky, maar met weinig ontwikkeling. Niet zo complex. Wel een mooie grote slanke fles met forse ziel
Lagavulin vierde in 2016 zijn 200-jarig bestaan en brengt daarvoor deze Limited Edition uit. Toen Alfred Barnard in 1885 de distilleerderij bezocht, proefde hij een whisky die hij als "exceptionally fine" beoordeelde. Aangezien dat een acht jaar oude was, is voor de jubileumeditie voor dezelfde leeftijd gekozen. De whisky rijpte op refill vaten van Amerikaans eikenhout.
BESCHRIJVING | |
Naam Deelnemer(s) | Rinus Krijnen |
Proefdatum | 23 oktober 2016 |
Merk whisk(e)y | Royal Brackla* |
Eigenaar | John Dewar and Sons |
Bottelaar | Royal Brackla |
Herkomst land | Schotland |
Type whisk(e)y | Northern Highlands |
Leeftijd | 8 |
Alcoholpercentage | 40 % |
Verpakking | In ronde kartonnen koker |
Vaten | Oloroso Sherry Casks Finish |
Cask | |
Distillatiedatum | |
Datum op fles |
2015 |
Flesnummer | |
Aantal flessen | |
Nadere omschrijving | -- |
Kleur | Donkerder dan The Famous Grouse (roodbruin) |
Filtering | |
Prijs |
€ 50,00 |
Referentiewhisk(e)y | The Famous Grouse |
Uitspraak | -- |
*) | Meer informatie door op de tekst te klikken |
GEUR | Zoetig en licht citrus. Weinig geur |
SMAAKONTWIKKELING | |
1e slok | Zacht, caramel en zoet |
2e slok | Caramelsmaak blijft. Zachtheid ook. |
glas/afdronk | Ontwikkelt nauwelijks, maar smaakt verder prima. Zacht, |
Beoordeling (schaal 1-100) | 76 |
Schaalverdeling (afgeleid van Jim Murray's Whisky Bijbel) | |
00-50,5 | Karakterloos of onduidelijk goedkoop karakter (scherp, overheersend spiritusachtig) |
51-64,5 | Geen echte aanrader |
65-69,5 | Nog niet echt belangrijke whisky |
70-74,5 | Deze whisky begint erop te lijken |
75-79,5 | Gemiddeld goede whisky |
80-84,5 | Goede whisky. Zeker de moeite van het proeven waard |
85-89,5 | Erg goede, tot excellente whisky. Moeite waard om aan te schaffen. |
90-93,5 | Briljant |
94-97,5 | Superwhisky die je een reden geeft om te leven |
98-100 | De top van de top |
Body | Stevige body |