Nieuwsberichten

Als je eens een keertje een andere whisky wil proeven kan ik mogelijk samples leveren.

 

Wil je met familie of vrienden eens een whiskyproeverij meemaken zonder zakelijk belang. Neem contact op!

Zoeken

Contact

Rovin

Whisk(e)yfestival Leiden 2009

091114wfleidenvpJaarlijks wordt er in Leiden een whiskyfestival gehouden en in 2009 was dit voor de tiende keer. Voor Marjanne en mij echter de eerste keer dat we dit festival bezoeken. Aangezien een whiskyfestival niet kan worden gehouden zonder Whisky zijn we met de trein en bus  gegaan. Bovendien ook niet alleen, maar met een aantal collega's. Het evenement vindt plaats in de Pieterskerk, een grote kerk, die voor dit evenement meer weg had van een grote markt. De entree is €40,00, waarbij je dan bij de verschillende whisky-aanbieders gratis een scheutje whisky krijgt om te proeven. Wanneer het om bijzondere of exclusievere whisky gaat moet je wat bijbetalen. Dat doe je met "drams". Een dram is gelijk aan een euro.

091114WFLeiden2Bij zeer exclusieve whiskies kan dat bijbetalen wel oplopen tot 25 euro, maar in het algemeen heb je de drams niet echt nodig, om toch van alles en nog wat te proeven. Het is er erg druk, maar gelukkig niet te druk. Het festival is open op vijf middagen en avonden verdeeld over het gehele weekend, en alle vijf deze middagen en avonden waren vooraf uitverkocht. 
We zijn wat aan de vroege kant, waardoor we moesten aansluiten bij een grote massa voor de deur. Na twintig minuten zijn we binnen, hangen onze jas op (€1,00 per jas), krijgen een nekkoord met gemonteerd glas en kunnen op pad. Na eerst wat te eten lopen we langzaam langs alle kramen. Het aanbod is zeer divers. Niet alleen whisky wordt getoond en kun je proeven, maar ook allerlei zaken zijn aanwezig rondom de zogenaamde "Whisky lifestyle" zoals regionale Schotse producten, stevige wollen kleding, boeken, films, muziek en kunst. En niet te vergeten voedsel. Er zijn combinaties van voeding en whisky, maar ook zonder de whisky zijn er lekkere hapjes te krijgen. Het whiskyaanbod is groot: niet alleen uit Schotland, maar ook uit Ierland, België, Zwitserland, Nederland, Japan en ik sla nu zeker nog wel wat landen over. Voor de niet zo ervaren whiskyliefhebber is dit festival een leuke kennismaking met deze drank. En voor de doorgewinterde liefhebber is het een bron om op zoek te gaan naar verborgen schatten. Een zingende harpiste luistert de boel op met voornamelijk Keltisch aandoemde klanken en de sfeer is erg relaxed  Aan het einde van de middag stappen we op, eten nog wat in de binennstad van Leiden en zijn aan het einde van de avond weer thuis. Een geslaagd evenement..

091114WFLeiden1

linkedin Facebook youtube twitter

Alle rechten voorbehouden