Nieuwsberichten

Als je eens een keertje een andere whisky wil proeven kan ik mogelijk samples leveren.

 

Wil je met familie of vrienden eens een whiskyproeverij meemaken zonder zakelijk belang. Neem contact op!

Zoeken

Contact

Rovin

Whiskyfestival 17 november 2012 Den Haag

121117-VK-WhiskyOp 17 november 2012 was er weer het Internationale Whiskyfestival in Den Haag. Al sinds een aantal jaren ben ik een vaste bezoeker. Met een aantal collega's zijn we weer op zaterdagmiddag naar Den Haag getogen om opnieuw dit goed georganiseerde en goed bezette festival te bezoeken. De opzet was ongeveer gelijk aan andere jaren. Veel grote merken Whisky waren aanwezig, maar ook een aantal mensen met een enorme verzameling die je dan kan proeven door het betalen van extra drams. (Dat kan oplopen tot wel 25 drams of euro's).

De drams kun je aanschaffen bij de organisatie en is het wettige betaalmiddel tijdens het festival. De opzet is zowat gelijk aan andere jaren. Met 45 euro entree is het geen goedkoop festival. Je krijg dan bij de meeste stands de "standaardwhisky's" gratis. Voor speciale edities moet men drams bijbetalen. Ik heb het gevoel dat we bij meer stands extra drams moeten betalen ten opzichte van andere jaren. Dit zal wel met de crisis te maken hebben. Na binnenkomst heb ik direct getracht aan een masterclass van Glenfarclas deel te nemen. Op internet was inschrijving niet meer mogelijk maar we konden met drie man toch nog net inschrijven. Dat werd een succes. We kregen vier whisky's voorgeschoteld. We begonnen met een 20 jaar oude whisky, gerijpt op sherry vaten, single cask met 59,2% alcohol. Een mooie zachte whisky die wat meer tot zijn recht kwam na toevoeging van wat water. Nummer twee werd een whisky die in 1982 in een refill bourbon hogshead (240 liter vat) was gerijpt. Het alcoholpercentage bedraagt 54,2 %. Een zeer mooie whisky en ook hier bracht wat water meer diepgang. In mijn optiek de lekkerste van de vier. Het derde glas was een sherryvat dat in 1972 was afgevuld, met een 59,1 % vol. alcohol. De laatste was de oudste 50 jaar oud (!), gerijpt op sherry hogsheadvatenmet een alcoholpercentage van 55,7 % vol. Alcohol. Ondanks de hoge leeftijd is de whisky zeer drinkbaar en nog erg goed van kwaliteit.
Een zeer geslaagde masterclass van de onafhankelijke distilleerderij Glenfarclas. Na deze masterclass hebben we nog een aantal stands bezocht om tegen vijf uur onze vooraf bestelde speciale botteling voor dit festival op te halen, een 10 jaar oude Glendronach (cask strenth en single cask) op sherryvaten. Het was weer een geslaagd festival.

121117--Whisky01

linkedin Facebook youtube twitter

Alle rechten voorbehouden